9.6.13

zoet
Sport en zoet zijn geen goede vrienden. En toch breng ik beide samen in één bericht. Om dochterlief niet te veel in verleiding te brengen wordt er nog zelden gebakken in het weekend. Zij verkiest andere tussendoortjes. Gezond en sportvriendelijk.
Onlangs bladerde ik de kooktijdschriften door. Recepten werden uitgescheurd en op stapeltjes gelegd. Het viel op dat lekker zoet in de meerderheid was en één recept wou ik toch eens uit proberen. De kersen-pistachetaart. Aangezien dochterslief verwent mogen worden in volle studietijd, ging ik deze morgen vroeg aan het bakken. Met de restjes maakte ik hartige sesamhartjes voor straks bij de 'gezonde' pastaschotel. En ongetwijfeld zal er bij het middagmaal nog flink doorgepraat worden over gisteren. De wedstrijd waarin het Red Dragons herenvolleyteam streed om zijn doorstroming naar het
EK. De spanning was te snijden. De strijd ging vaak gelijk op. Tenslotte kon onze nationale ploeg met een golden set de wedstrijd winnen. Gelukkig waren we die avond gestart met een ontspannende wedstrijd: bekende sporters tegen bekende Vlamingen uit de media.
(En hoe herken je de jeugd op tv? Aan hun gsm. Alsof ze ermee vergroeid zijn.)

Straks dus, wanneer dochterslief de Franse taal en fysica verder instuderen, trek ik me terug voor groene dagdromen. We onderbreken even voor zoet onderonsje. De gesprekken zullen vanzelf komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten